Velg en side

På tur med smil om munnen

Det er glede i å finne blåbær i skogen. Det er glede i å kjenne duften av kaffe når du sitter på en trestamme ved bålet. Å gå i naturen gjør deg rett og slett glad!

Ti på Topp Norge

Å være på tur gjør noe med mitt humør. Det blir alltid litt bedre. Foto: Marius Wallin

Kanskje har du lagt merke til at menneskene du møter i skogen og på fjellet alltid virker blide? Det skal godt gjøres å være stresset og irritabel mens man vandrer i naturen … Ikke rart mange forteller at turer får dem til å føle seg bedre, både fysisk og mentalt!

Det sies at «delt glede er dobbelt glede», så hvorfor ikke dele turgleden med hunden, venner eller andre du bryr deg om? Når dere endelig finner Ti på topp-postkassen, kan dere glede dere sammen over å ha nådd turmålet. Så er det mulig å ta bilde og dele med bekjente på sosiale medier, før dere nyter medbragte nistepakke.

Ikke minst er det gøy å komme hjem til statistikken på Ti på topp sin nettside og se hvilken plass du ligger på. Kanskje vinner du til og med en premie denne sesongen?

«Når man møter folk i marka er det noe annet enn å møtes på bussen eller toget. Folk er så blide og hyggelige, og stopper og snakker! Det er veldig hyggelig. De går jo tur fordi det gir dem noe, og da blir de glade.» Sire Eie (37), Buskerud

Så enkelt er det å delta!

1. Last ned appen fra Google Play eller AppStore.

2. Registrer deg og betal deltageravgiften til din lokale konkurranse.

3. Velg ditt neste turmål, og finn frem ved hjelp av kart og beskrivelse, og eventuelt GPS-koordinater.

4. Når du er i nærheten av turmålet, kan du «sjekke inn» i appen. Slik blir turen din registrert. Alternativt kan du registrere turen på våre nettsider med koden du finner i postkassen i nærheten av turmålet. Ekstra: Del bilder av deg selv og eventuelt reisefølge i sosiale medier!